MERSİN / TARSUS - Kerim Çeliktaş Anaokulu

Şbt

Yabancıbirortamagirildiğindebazıçocuklar çekingendavranıpbaşlarınıönlerineeğer,genellikledeannelerininarkasınasaklanırlar.Veannedentanıdıkbir konuşmaduyarız:"Çocuğumniyeutanıyorsun,bakteyzenesoruyorsana,cevapversene!".Devamındaiseçocuk yinekonuşmaz,fazlasıylautanmayavesıkılmayadevameder.Çocukaynıdavranışısergilemeyedevamettiğiiçinbu tutumunpekdeişeyaradığısöylenemez.Utangaçlık3-6yaşarasındanormalveçocuklarınçokçasergilediğibir davranış.Bundankurtulmasıaslındaçokdazordeğil.

Ock

Tırnak yeme çocuklar arasında özellikle ergenliğe geçişte çok sık görülen bir davranış bozukluğudur.

Araştırmalar yüz  çocuktan35'inde,yüzergeninise45'indetırnakyemedavranışınıngörüldüğünüortaya koymaktadır.Bualışkanlığınbazıinsanlardailerikiyaşdönemlerindededevamettiğigörülmektedir.Tırnakyeme hayatınhangidönemindeortayaçıkarsaçıksınbiruyumvedavranışsorunuolarakdüşünülmelivegerekliönlemler alınmalıdır.

Eyl

Okul, çocuğun gelişiminde önemli adımlardan biridir. Okula başlamak çocuk için aile ve ev ortamının dışında yeni ve karmaşık bir sosyal çevreye girmek , birey olarak toplumda yer almak ve dış dünyaya açılmak anlamına gelir.